Rijbewijs B 2017-11-24T16:23:54+00:00

Stap voor stap naar je rijbewijs

Het RIJBEWIJS B (auto) behalen met RIJSCHOOL VOC


RIJ-BEGIN

Je hebt besloten om te gaan voor je rijbewijs B. En je maakt de slimme keuze om hiervoor beroep te doen op een rijschool. Iemand leren rijden, dat is immers het werk van professionals die kennis en ervaring hebben in het stapsgewijs opbouwen van een lesprogramma. Nadat je geslaagd bent voor het theoretisch examen, begin je aan een nieuwe cyclus. Je leert de basisvaardigheden voor het besturen van een auto (pakket van 6 uur). De volgende stap is het leren deelnemen aan het verkeer (bijkomend pakket van 6 uur).

RIJ-ERVARING

Als je alle basisvaardigheden onder de knie hebt en je hebt leren deelnemen aan het verkeer, dan tellen de uren ervaring. Ook hierin kunnen wij je, indien je dit wenst, verder begeleiden. Wij hebben hiervoor een begeleidingspakket van 8 uur ontwikkeld om je te coachen naar een vlotte, preventieve en efficiënte rijstijl. Als het grote moment gekomen is om je rijexamen te gaan afleggen, verzorgen wij nog een laatste check-up. Kleine bijsturingen kunnen immers het verschil maken.

RIJ-BELEVING

Voor ons eindigt leren rijden niet bij het behalen van je rijbewijs, wij leiden onze klanten op tot goede, efficiënte en veilige chauffeurs. Daarom coachen wij je niet enkel tot het behalen van het rijbewijs, maar ook daarna kan je op ons beroep doen voor preventieve slip- & griptrainingen. In het totaalpakket van 20 uur is een slip- & griptraining zelfs inbegrepen. Je krijgt die van ons aangeboden na het behalen van je rijbewijs. Jou op weg brengen én houden, dàt is wat ons beweegt!

4 eenvoudige pakketten

rijbewijs B

Begin op de weg : 2 uur – 120 euro btw inbegrepen

Als een leerling bij ons start, willen we graag weten hoever hij/zij staat met kennis en vaardigheden.
Je kan dit pakket ook kiezen als een voorbereiding op je rijexamen.

Goed op weg : 6 uur – 360 euro btw inbegrepen

– We leren je in alle rust & veiligheid de basistechnieken zodat jij en je begeleider straks met een gerust hart de eerste voorzichtige rit op een rustige openbare weg aankunnen.
– Dit zijn onze ‘basic’ stappen: zithouding, bedieningsorganen, starten, vertrekken, stoppen, kijk- en stuurtechniek, op- & terugschakelen, remtechnieken (ook aan iets hogere snelheid), rechts afslaan, links afslaan
– Verkeersdeelname op rustige wegen

Veilig op weg : 12 uur – 720 euro btw inbegrepen

In dit pakket zit “goed op weg” plus leren rijden in het verkeer.
– Naast het aanleren, de inoefening en de optimalisatie van de basistechnieken, brengen we je ook de nodige handelingen bij om aan normaal verkeer te leren deelnemen.
– Naast de ‘basic’ stappen, nemen we met jou in dit programma ook de ‘safe driving’ stappen: optimaliseren van de kijktechniek, kruispunten, voorrangsregels, ronde punten, rijstrookverandering + voorsorteren, bijzondere handelingen zoals parkeren, keren op de rijbaan, achteruit rijden
– Verkeersdeelname in normaal verkeer, in de stadskern en op autosnelwegen

Efficiënt op weg : 20 uur – 1200 euro btw inbegrepen

Dit all-in totaalpakket van 20 uur behelst 6 uur ‘Goed op weg’ + 6 uur ‘Veilig op weg’ aangevuld met 8 uur hands on coaching naar een vlotte, preventieve en efficiënte rijstijl. In dit totaalpakket is ook een slip- & griptraining inbegrepen. Je krijgt die van ons aangeboden na het behalen van je rijbewijs. Jou op weg brengen én houden, dàt is wat ons beweegt!

Rij-ervaring

rijbewijs b – rij-ervaring

Uniek bij VOCB

Onze rijschool wil het verschil maken door een begeleidingsplan op te stellen en bespreekbaar te maken met alle partijen.

In dit begeleidingsplan kan de evolutie van de rij-ervaring gevolgd worden.

De leerling staat centraal maar zijn begeleider is een belangrijke schakel in de evolutie van de rij-ervaring. Daarom gebruiken wij de naam “betrokken begeleider”. Betrokken omdat hij/zij mee kan rijden tijdens lessen, de contactpersoon is voor bespreking van verbeterpunten, aanwezig kan zijn tijdens een evaluatie, enz…

Zo zullen we allen onze rij-ervaring delen met elkaar en komen we op een duidelijke manier tot aan de streep van het rij-examen.

Onze rij-instructeurs

Onze rij-instructeurs zijn echte professionnals. Zij werken zowel voor de rijschool als voor het opleidingscentrum.  Ze werken ook full-time voor VOCB . Bovendien zijn ze zorgvuldig uitgekozen rekening houdend oa. met hun vaardigheden om om te gaan met jongeren.  Jij, als leerling, moet je veilig en goed voelen bij een rij-instructeur, dat is reeds de helft van het succes.

Contacteer ons

Noordzandstraat 17
8000 Brugge .
32 (0)50 14 06 06

Vormingsmoment

Iedereen die vanaf 1 oktober een leerling begeleidt tijdens de rijopleiding, moet eenmalig een vormingsmoment volgen, ook als je vóór 1 oktober 2017 al begeleider bent geweest. Heb je het vormingsmoment gevolgd, dan blijft het 10 jaar geldig en kan je meerdere leerlingen leren rijden.

Na het vormingsmoment ontvang je een attest. Je leerling moet dat attest voorleggen als hij/zij het voorlopig rijbewijs gaat aanvragen bij het gemeentehuis.

De prijs bedraagt 20 euro per begeleider  (incl. BTW) en je leerling mag gratis deelnemen aan het vormingsmoment.

Aanvraagformulier

Contactpersoon

Naam & Voornaam: *

Telefoon:

E-mail: *

Aantal kandidaat-begeleiders dat u wenst in te schrijven *

12

Aantal kandidaat-leerlingen dat u wenst in te schrijven *

012

Datum vormingsmoment: *

Uw bericht *

  

NIET VERGETEN : hierboven het resultaat invullen van 5 + 5

Dit is louter een beveiligingsmechanisme, wij twijfelen absoluut niet aan de rekenkundige kennis van onze klanten.☺